Schoenen

Schoenen

Ja schoenen. ‘Wat wil je daar nu over vertellen?’ hoor ik je denken. Het is meer, schoenen kunnen je heel wat vertellen. Daar kwam ik achter, ze staan zo netjes op een rijtje op de mat. Groot en klein, met of zonder klittenband. De kleine schoentjes zijn bruin van het zand; dat geeft niet, ik zie het koppie van onze kleine man nog voor me hoe hij lachend van de glijbaan in het zand dook. Dat vond ik even belangrijker dan die schoenen.

Mijn sneaker schoenen, die ernaast staan op de mat, zijn zo gevormd dat ik er in kan schieten. Als ik ’s ochtends de kippen eten geef, of naar de supermarkt nog even snel moet. Ook staan er grote werkschoenen van mijn vriend. Zodat die voeten veilig weggestopt zijn voor rondslingerende (scherpe) spullen. En eigenlijk was dat het, al maanden zijn het deze schoenen. Deze schoenen op de mat. Tot onze kleine man vanmorgen mijn kledingkast open trok. Hij begon te glunderen: een mooi paar hakken lag onderin de kast. Voor een avondje uit, feestje of zoiets dat ik bijna vergeten was door corona.
Mijn peuter laat zich niet tegen houden, hij pakt een hak en komt lachend naar mij toe: ‘Mammmmmma!’. ‘Ja, dat klopt, dat is de schoen van mamma, zet maar weer in de kast’, hoor ik mijzelf zeggen. Daar is hij het niet mee eens, hij hurkt bij mijn voet en zegt nog eens ‘mamma’, wijzend op de schoen en mijn voet. Dan bedenk ik me, waarom ook niet? Ik til mijn voet op, en ik krijg de schoen aan mijn voet. Snel wordt er terug gerend naar de kast, de andere schoen gaat ook aan. Daar sta ik, op mijn hakjes voor de spiegel. Er wordt geklapt en ‘woeoeoee’ geroepen. Ik draai een rondje. Wat vieren we vandaag? ‘Kom, kleine vent, we gaan samen beneden ons feestje bouwen. Proosten op gelukkig gezond!!’

Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meest recente schrijfsels

Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin je inzicht krijgt in de handvatten voor jouw gezin, zodat je snel positieve verandering merkt.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.