Over mij

Over mij

Jong gezien, oud gedaan

Mijn moeder werkte als fysiotherapeut in het voortgezet speciaal onderwijs. Aangezien dit in een andere regio was, liepen de vakanties vaak langs elkaar op. Hierdoor kon ik in mijn vakantie mee naar de school waar zij werkte.

Ik keek mijn ogen uit; zoveel verschillende rolstoelen, docenten die een blind kind een schilderij lieten maken, muziek instrumenten bespeelden met een deels verlamd kind, gymles gaven aan kinderen die spastisch zijn.

Jeanine Wessels - Orthopedagoog Huissen
600x800

Wat kan wel?

Er werd gewerkt vanuit alle mogelijkheden van het kind, voor elk probleem werd een oplossing verzonnen. Juist denken in wat wel kan. Ik vond het zo gaaf om te zien wat deze kinderen konden bereiken, leren, oefenen en verbaasde me dat ze (altijd) vrolijk waren. Ik ging met plezier mee in het volgen van de lessen op de HAVO in mijn eigen vakantie.

Niet wat je doet, maar hoe je doet

Toen ik twaalf jaar werd, vroegen de buren of ik misschien op hun drie kinderen wilde passen. Zo konden zij een avondje uit, mijn ouders waren de achterwacht. Ik stapte die avond binnen bij drie jonge kinderen, die graag uitprobeerden wat het buurmeisje zou doen als ze ondeugend waren. Ik merkte dat hoe ik iets zei, direct goed aankwam bij ze. De manier waarop maakte dat het mij lukte om met de drie jongens gezellig te spelen, dat er geen extra koekje uit de trommel werd gepakt en ze vervolgens allemaal zonder morren naar bed gingen. Er was een klik. Ik heb nog heel veel jaren met plezier op deze kinderen gepast.

Kortom, door deze ervaringen kon het niet anders dan dat ik verder wilde werken met kinderen, jongeren en hun gezin.

Tijdens de opleiding tot orthopedagoog was ik zoekende naar de insteek die ik had ervaren op de VSO school, niet vanuit het probleem kijken, maar vanuit de mogelijkheden van het kind en het gezin samen op zoek naar de oplossing. De evidence-based methode “IMRO”(Interactie Methodiek Relationele Ontwikkeling), kortweg: beweging-als-houvast, is gebaseerd op deze denkwijze. Wil je zelf direct oefenen met deze methodiek? In mijn E-book neem ik je stapsgewijs mee in onderdelen van IMRO beweging-als-houvast. Download het E-book hier

Wat mij typeert:

Beweging-als-houvast, methodiek waarbij je vanuit het onbewuste werkt aan wat (nog) moeilijk is. Via bewegen en ervaren i.p.v. praten ondersteunen in het zoeken naar andere, bij het kind en gezin passende, oplossingen.

Ondersteuning in de veilige en vertrouwde omgeving van het kind, en de omgeving waar de problemen zich voordoen, zodat we direct kunnen oefenen in de situatie.

Denken in oplossingen, wat lukt wel maakt de ondersteuning laagdrempelig en geeft direct een positieve draai. Behandeling wordt niet als zodanig door het kind, ouders en omgeving ervaren.

Snel kunnen schakelen – behandeling, gezinsondersteuning, (psychodiagnostisch) onderzoek, individuele therapie, al deze vormen beheers ik. Start van hulp binnen een week.

Ook tussendoor, gedurende de week, kun je vragen stellen via mail/app/bellen. Samen kijken we wat wel goed ging in de situatie en hoe sommige dingen anders aangepakt kunnen worden. Met de antwoorden kun je direct aan de slag.

Gemiddelde score van 8,9 op cliënttevredenheidsvragenlijst.

Orthopedagoog en Coach Huissen, Jeanine Wessels

Ik geloof dat elke ouder het beste wil en probeert te doen voor zijn kind. Elke ouder handelt vanuit zijn beste weten en kunnen om zijn of haar kind op te laten groeien tot een gezonde en gelukkige volwassene.

Helaas lukt dit niet altijd door de combinatie van je eigen verleden, karaktertrekken van je kind, dagelijkse beslommeringen en een omgeving die aan je trekt.

Dat is jammer, want hierdoor verdwijnen goede intenties langzaam, raken ouders sneller gestrest en ontstaat er druk op het gezinsleven, waardoor relaties onderling onder druk komen te staan.

Daarom ondersteun ik zowel het kind als het gezin door hen passende handvatten te geven om de lastige situaties die zij tegenkomen goed aan te pakken, zodat er een fijn, gebalanceerd en prettig thuis ontstaat voor elk kind en elk gezin.

Over mij persoonlijk:

In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten, uitwaaien, wandelen of fietsen met de neus in de wind. Ik houd van lezen, lekker wegdromen bij een goed geschreven fictie boek (zoals van Lydia Rood, Susan Smit, Paulien Cornelisse). Of gewoon even onderuitgezakt op de bank een tijdschrift lezen. Koken vind ik leuk om te doen, ik ben dol op warm eten. Nu probeer ik steeds nieuwe gerechten uit van Jamie Oliver, die mislukken meestal niet!

Ook oefen ik om van mijn angst voor kippen af te komen. We hebben een stel in de tuin scharrelen, de kleine vindt het fantastisch en is helemaal niet bang. Ik probeer stapje voor stapje dichterbij te komen, zodat ik er straks eentje durf op te pakken als een heldhaftige moeder, zodat onze kleine dan een kip kan aaien. Nu duiken ze steeds weg als hij zijn handje uitsteekt om ze te aaien.

600x800
Orthopedagoog & Coach Jeanine Wessels - Huissen

Wil jij ook meer rust en harmonie in je gezin? Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin we vanuit de mogelijkheden van jouw kind en jouw gezin zoeken naar een oplossing.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.