Muziek in je gezin

Muziek in je gezin

Dat kan ik niet, hoor ik je denken. Wat een gedoe, en begin maar niet over noten. Ikzelf ook, hoe doe ik dat dan bij mijn kinderen? Me daar ook in verdiepen, ik kan geen instrument bespelen! Maar, muziek luisteren vind ik fijn, lekker meezingen; of door de eerste tonen van een nummer zomaar ergens anders zijn (muziek kan een sneltrein zijn naar een situatie of bepaalde tijd – zomaar denk je aan een overleden dierbare, sta je in het huis van je oma, ….). Muziek roept emoties op; het kan je opvrolijken, tot rust brengen, helpen ontladen.

De eerste stap is muziekinstrumenten in huis halen, liefst ‘echte’ instrumenten, geen speelgoed. De klanken zijn mooier, het bereik groter. Wellicht tweedehands aan te schaffen? Zodat er ook niet ‘heel erg’ voorzichtig mee gedaan hoeft te worden. Het gaat om het beleven van geluiden, van muziek. Experimenteren met die kleine gitaar – ukelele, ritme maken door te slaan op een trom….
Daarnaast kan muziek ook helpen in het inbouwen van een routine, bijvoorbeeld met tandenpoetsen een vast liedje opzetten. Je beweegt makkelijker door muziek, (een zelfbedacht) opruimliedje zingen, of aankleedliedje. Het klinkt leuker als je zingt, bij het geven van een taak kun je dit zingend doen, zo wekt het bij jezelf en bij je kind minder snel irritatie op. Via muziek is samenwerken veel makkelijker in een ritme, met ieder een eigen taak. En vooral, maak samen plezier, zing gekke (niet bestaande) woorden. Zo houd je elkaar op een positieve manier alert.

Mijn nieuwe praktijkruimte is bijna verbouwd en klaar om te gebruiken! Ik ga hier samen aan de slag met een muziektherapeut. Zo hoop ik hier zelf ook nog meer in te groeien.
Ik werk al jaren met veel plezier in mijn eigen praktijk, maar mis soms het contact met collega’s – sparren, maar ook gewoon even bijkletsen over het weekend. Ik zou in de nieuwe praktijkruimte graag met gelijkgestemden willen werken; ben jij een orthopedagoog, therapeut, zorgverlener, diëtiste, psycholoog, …. Zzp’er die ook op zoek is naar iets meer samen dan alleen? Laat het me weten!

Misschien heb je na het lezen toch nog vragen; bijvoorbeeld over jouw aanpak thuis, of over de reacties van je kind of het gedrag van je kind in sommige situaties. Soms reageert je kind alsnog op een manier die je echt niet begrijpt, maar wel graag wil begrijpen. Ik wil je daar graag bij helpen. Boek een gratis adviesgesprek met mij via www.bureaugoal.nl

Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meest recente schrijfsels

Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin je inzicht krijgt in de handvatten voor jouw gezin, zodat je snel positieve verandering merkt.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.