Met frisse moed

Met frisse moed

 het nieuwe jaar tegemoet. Maar wacht, wel nog even dit plannen en dat regelen, zorgverzekering, oliebollen en een stevig ontbijt (tegen de hoofdpijn?). Nog even snel…
En zo gauw het ’22 heet, dan gebeurt dat niet meer, dan ben ik mijn zen-zelf, op tijd en weet overal een oplossing voor. Het voelt toch een beetje magisch, een nieuw jaar. Dat betekent dan ook een nieuwe ik. Je blijkt al snel stiekem niet zo nieuw, en toch een beetje in patronen gesleten… De omgeving vraagt van alles van je, jahaaaa. Je reactie gaat via de snelweg in je hoofd: zoals je meestal (snel) reageert. Al die afslagen die je je had voorgenomen wel te nemen verdwijnen langzaam. In het oude jaar daar even bij stil staan, en hoe doe ik dat dan anders? Van to do – naar to be. Dat is de succes methode: dat to do lijstje is en blijft er toch stiekem wel een beetje, maar kan het veranderen in to be? Het huishouden doen met de kleine samen, dan gaan de sokken wel 1 voor 1 de was in, maar het is zoveel gezelliger, en direct mindful. In het moment zijn geeft je hoofd en lijf rust en tijd. Daarnaast nog nooit zo’n spontane positieve reactie ontvangen (WOW, mammmaaaa!) na het schoonmaken van de (badkamer)spiegel!

Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meest recente schrijfsels

Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin je inzicht krijgt in de handvatten voor jouw gezin, zodat je snel positieve verandering merkt.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.