Jouw blik

Jouw blik

Na een fijne dag werken kom ik thuis en zuchtend begin ik tegen mijn partner over het stapvoets rijden en de rode stoplichten voor je op de A325 zit. De kleine speelt zelfstandig een uur lekker buiten, maar ik word gelijk boos als hij vervolgens met vieze laarzen door de kamer stapt. Helaas focussen mensen zich eerder op het negatieve. Daarmee vorm je je eigen beeld over de werkelijkheid, en letterlijk, door er langer over te praten/klagen neemt het een steeds groter deel in beslag van je dag/jezelf. De manier waarop je naar iets kijkt verandert het letterlijk: jezelf als fit omschrijven maakt dat je eerder gezond eten of drinken pakt, op de fiets stapt ipv in de auto en een extra wandeling maakt. Ook werkt het goed bij anderen: hoe omschrijf je jouw kind(eren), als energiek of herrieschopper? Creatief, puur, vol leven? Jouw focus op de realiteit vanuit een gedachte die een fijner gevoel geeft. Hoe vaker je dit lukt, hoe fijner je gedachten en je gevoelens worden. je kunt klein beginnen. Vanmiddag al! Alles wat je aandacht geeft groeit.

Lukt het niet goed om de negatieve spiraal in jouw gezin te doorbreken? Wil je graag handvatten om verder te komen? Ik help je graag op weg, plan een gratis adviesgesprek in via www.bureaugoal.nl

Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meest recente schrijfsels

Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin je inzicht krijgt in de handvatten voor jouw gezin, zodat je snel positieve verandering merkt.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.