IMRO

IMRO

Ieder kind is uniek

In de praktijk wordt gewerkt vanuit verschillende invalshoeken. Ieder kind is uniek, daaruit volgt bij bureau GOAL logischerwijs dat ook iedere behandeling uniek is. Samen kijken we vanuit wat het kind wel kan. De wetenschappelijk onderbouwde en evidence-based methodieken die de rode draad vormen in de ondersteuning zijn:

Positieve Ontwikkeling is een therapeutische benadering waarbij wordt gekeken naar wat goed gaat, in plaats van de focus te leggen op wat niet goed gaat. Je gaat uit van de krachten en positieve eigenschappen van het kind of de jongere en de ouders.

IMRO beweging-als-houvast is een therapeutische benadering waarbij wordt uitgegaan van het “hoe” in plaats van het “wat”. Het is niet taakgericht, maar relatiegericht. De vraag is niet ‘wat doet iemand?’, maar ‘hoe doet iemand dat?’. De behandeling is gebaseerd op wetenschappelijke kennis over hoe ouders met jonge baby’s communiceren – via beweging (eigen richting inzetten, wegkijken, volgen). De betekenis van woorden heeft een ondergeschikte rol. Door in te steken op de beweging in communicatie bij een jonger kind dan de kalenderleeftijd gaan we samen oefenen om balans te vinden in communicatie. De context van het gedrag is van belang, gedrag is altijd contextafhankelijk. Tenslotte werken we aan wederkerigheid, we brengen beiden in, voegen iets toe, stappen uit het contact – we zijn gelijkwaardig. We zijn niet gelijkvaardig, we kunnen van elkaar leren.

Samen noemen we dit beweging-als-houvast, vanuit beweging samen oefenen om te groeien in wat we moeilijk vinden. De balans bij communicatie opzoeken en herstellen. We werken in vijf gebieden op zoek naar een balans in snelheid (langzamer, sneller), afstand (dichterbij, verder weg), richting (meerdere, enkele), spierspanning (hoog, laag) en geluid (hard, zacht). Wat maakt wederkerigheid lastig? Daar gaan we in verder werken, vanuit beweging aansluiten bij wat iemand al wel kan, leuk vindt, goed in is. Zo oefenen we samen naar wat iemand moeilijk vindt, niet zo goed in is, in kan groeien.

Wil je zelf direct oefenen met deze methodiek? In mijn E-book neem ik je stapsgewijs mee in onderdelen van IMRO beweging-als-houvast.

Je ontvangt tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik.

Boek hier jouw gratis adviesgesprek

Wil je graag meer weten over wat IMRO voor jou, jouw kind en jouw gezin kan betekenen?
Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.