Herfst, stilstaan en loslaten

Herfst, stilstaan en loslaten

Overal in de winkels ligt de herfst en Halloween decoratie in de schappen. Van groen naar geel, rood, bruin. De blaadjes aan de bomen verkleuren en laten los. Een mooi moment om ook zelf stil te staan, los te laten. Wat denk ik snel, geef ik negatieve labels? Hoe zie ik situaties, hoe benoem ik die richting anderen – mijn kinderen, mijn partner, mijn collega’s? Je zit niet stil, je schreeuwt, je ruimt je spullen niet op. Het wordt een opeenstapeling van negatieve woorden uit je mond en ook in je hoofd. Kun je dat (proberen) los te laten? Kun je de situaties anders labelen? Bijvoorbeeld dat je kind creatief is, levenslust heeft, vol ideeën zit; of dat je partner met aandacht bij de kinderen is, een fijne dag met hen heeft, de spullen komen later. Loslaten, laat de negatieve gedachtes van je af dwarrelen zoals de blaadjes van de bomen.
Daarnaast is oktober de oogstmaand: stil staan bij wat jij het afgelopen jaar geoogst hebt. Wat gaat er goed? Wat loopt er fijn? Wees trots op jezelf. Je mag er zijn, je doet het goed. Ren niet voorbij aan wat je wel kan, wat wel gelukt is, wat wel fijn gaat. Hiermee laad je jezelf op voor het volgende, frisse seizoen!

Lukt het niet goed om de negatieve spiraal in jouw gezin te doorbreken? Wil je graag handvatten om verder te komen? Ik help je graag op weg, plan een gratis adviesgesprek in via www.bureaugoal.nl

Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meest recente schrijfsels

Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin je inzicht krijgt in de handvatten voor jouw gezin, zodat je snel positieve verandering merkt.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.