Alles tegelijk

Alles tegelijk

‘Kan ik je helpen?’ … ‘Nee, dat is niet eerlijk! Piet, iiiikkkkkk had het gevraagd, ga aan de kant!’ -Piet wordt weggeduwd en valt. Boos en bedroefd. Het gaat vaak goed, een leuk en lief kind. Behulpzaam, vriendjes, gezellig kletsen. Maar soms zo ontzettend kwaad en verdrietig. Schreeuwen, slaan, schoppen en huilen.  Alle emotie komt eruit.
Wat is het precies, hoe kan ik reageren en hoe kan het kind uit de bui worden geholpen? Het kind weet achteraf vaak goed wat er is gebeurd, op het moment zelf absoluut niet. Als dit soort buien weleens voorkomen, is het goed met het kind om met het kind over gevoelens te praten. Blij, boos, bang en bedroefd – hoe zien die eruit? Doe maar eens voor met je gezicht! Waar voel ik ze? Als het kind de emoties goed ziet dan kan een aandacht oefening werken om je lichaam goed te voelen. Samen met het kind de ogen dichtdoen en stil zitten als een kikker. Of staan als een aap en alle nare gevoelens door je staart heen wegsturen.
Het kind staat stil bij wat er gebeurt, overziet de eigen gevoelens beter en kan even rust houden.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 …. ‘Dit vind ik niet leuk Piet, ik vroeg het eerst.’ En wat nu? ‘Zullen we samen helpen?’

Op youtube staan voorbeelden, of zoek op mind in de google play store, oefeningen genoeg!
Merk je ondanks deze, en andere (on)gevraagde tips dat je kind soms alsnog reageert op een manier die je echt niet begrijpt, maar wel graag wil begrijpen. Daar wil ik je graag bij helpen. Boek een gratis adviesgesprek met mij via www.bureaugoal.nl

Sharing is caring
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Meest recente schrijfsels

Boek een gratis adviesgesprek met mij waarin je inzicht krijgt in de handvatten voor jouw gezin, zodat je snel positieve verandering merkt.

Scroll to Top

Mind-mindedness

Door het E-book te downloaden ontvang je tweewekelijks mijn nieuwsbrief vol tips, weetjes en informatie; geen spam. Afmelden kan altijd met 1 klik. We verkopen jouw gegevens nooit door.